Saturday, January 29, 2011

Saturday, January 22, 2011

Ada iras ke???

hahaha....
aku nk share dgn sape2 la yg baca blog ak ni.....
n ak nk tanye la pandangan korg....
agak2 korg la....
muke aku ni ade ke iras2 dgn gambar2 di bawah???

Tony Jaa
masa ak stdy kt perlis dulu, time ak p sempadan ade org ckp aku ni org siam....
muke mcm tony jaa..... ade iras ker????
Shah rukh khan

yang ni lak time ak join program anak angkt....
mak cik-mak cik kt kmpg tmpt ak tinggal time progrm ...
dorg ckp muke aku mcm pelakon ni....
ade iras ker????

hahahaha.....
mcm-mcm lagi la kes yg dorg ckp muke ak ni...
ade yg ckp aku ni muke mix...
xnmpk mcm melayu....
nmpk mcm cina+india= cindian...

lg best time ak p penang....
dorg igt ak ni anak mami...
ade yg ckp tamil dgn aku...
ade yg tanye jalan kt penang dgn aku...
hahahhaa.....


pape pown ak bersyukur kpd yg Maha Esa....
sume ni ade lah Anugerah drpd Nya.....

Thursday, January 13, 2011

Senyum - Malique Too Phat featuring Najwa

Think about others.....

Sometimes,
the person who tries to keep everyone happy,
is always the most lonely person.
So never leave them alone,
because they will never
say that they need
YOU..


Always thinks about others feeling......
don't be too selfish and less sensitive about others....
because everyone have heart n feeling.....

Wednesday, January 12, 2011

Jom ke Sabah.....

baru bulan januari da plan tok bulan oktober....
merancang untuk membawa diri ke Sabah..
tarikh blom dapat di pasti kan....
tp rancangan bulan oktober tetap akan di jalan...

bajet blom dapat dipastikan.....
tp tiket flight dlm RM200 pergi & blk....

lokasi dituju.......
Labuan------> Menumbuk------> Kota Kinabalu------> Ranau-----> Sandakan

mau lepak disana paling kejap 3 hari & paling lama 5 hari....
hopefully dlm bulan 10 bajet mencukupi la.....
hujung bulan ni bru nk booking tiket.....
pape pown kt tunggu da lihat.....


Monday, January 10, 2011

weight loose and workout....

Lately aku banyak dapat email  and advice dari trainer and gym partner aku....
so aku akan share pe yg dorg share kt aku kt dalam blog ni....
sb aku mahu sume mbe2 aku sihat, fit serta cergas.....

tunggu la kemunculan post aku pasal workout....
hehehehe

Dancing.....



lately aku ske gler tgk movie menari-menari ni.....
layan gler.....
aku ske tgk dorg nari n tgk body dorg....
especially of course dia nye heroin.....
ni antara movie yg slalu ak tgk berulang2 kali....

so aku pown berangan kalu dapat awek yg badan lawa mcm ni....
hahahha.... 

Sharni Vinson (Step Up 3D)

 lagi sorg awek yg aku ske tgk kalau body mcm Zuzana Light....
dia ni sorg trainer....
so body mmg solid la...
terliur gak kalu tgk awek body mcm ni....
hahaha
Zuzana Light (Body Rock Trainer)

* skrg ni ak tgh kumpul info mcm mane dorg leh dapat body mcm ni.....

  1. salah satu cara folo Zuzana Light nye body work out......
  2. Never give up
  3. Confident dgn diri sndiri
tp sume ni xkan menjadi kalu xde keinginan atau usaha untuk berubah.....
sume depends kt diri sendiri.....
bak kata org....
NAK ATAU TAK NAK JE.....



(sumber gambar: Google Image)

Saturday, January 8, 2011

rosak suda Ipod Shuffle ak.....

R.I.P 7/1/2011
rosak suda ipod aku......

begini la cerita bagaimana ipod aku rosak........
masa balik keje, shift 1st 12am-8am, ak sangkut ipod aku kt tmpt tali pinggang....
untuk menghilang kan ngantok sb blk awal pg.....
so sampai je kt rumah aku trus tdo....
bangun2 dgn keadaan mamai aku trus masuk baju yg ak pkai dlm washing machine...
xsedar ade ipod aku kt seluar....
bler ak nk sidai kain bru ak sedar yg aku da terbasuh skali ipod ak....
aku check byk kali tetapi ipod ak da x bernyawa....
sedih dan pilu sb hampir 2-3 tahun ipod ni berkhidmat untuk ak....
jasa mu akan sentiasa dikenang.....

*rase2 korg leh repair ker ipod ni????

Saturday, January 1, 2011

2000+10+1=2011

new year datang lagi.......
tiap-tiap kali bler new year mula la setiap org memasang niat & target......
aku pown x terlepas untuk memasang niat serta azam untuk tahun 2010  eh 2011


so tiap-tiap tahun sebelum ni aku pasang niat & azam tp selalu hanya 20% je yg berjaya ak tunai kan.....
so tahun ni, 2011, umor aku bakal mencecah 23 tahun pada bulan October nnt.....
oleh kerana merasa kan diri ini suda hampir tua sampai seru (walaupown masih lambat lg ak nk kawen sb target aku umor 25thn) 
aku kena la prepare dr sekarang........

antara niat-niat serta azam aku buat tahun baru ini............

  1. bekerja bersungguh-sungguh....... (work smart not hard)
  2. menyenang kan family aku.....
  3. berusaha mendapat kan berat badan yg ideal.......
  4. berlatih "basic basketball" semula....
  5. kuat kan kembali lutut.......
  6. kumpul duit untuk kawen.......
  7. menambah kenalan serta network di mane2 sahaja.....
  8. sentiasa senyum walaupown dilanda masalah......(murah kan senyuman)
  9. bertolak ansur serta cuba membahagiakan org yg tersyg iaitu GF ak sendiri dgn menjadi kan dia 1st priority selepas family ak...


so ni antara 9 azam yg dapat aku pkr buat mase skrg....... 
kalu ikot kan hati, rase2 byk lg azam yg ak nk cube capai.....
tp bak kate org, "pelan-pelan kayuh", "slow & steady" "one by one" "don't gelojoh"
sb slalu nye, if kte plan terlalu byk, akhir nye satu pe pown kte xkan dapat capai....
so better "slow & steady" drpd "hot-hot chicken shit"......


moga tahun 2011 ini membawa seribu satu makna buat aku..........

WELCOME 2011